söndag 5 december 2010

Önska Fairtrade i jul

Önska Fairtrade i jul!
http://www.fairtrade.se/ kan man både föreslå, önska och stödja andras förslag om Fairtrade. Både vad gäller produkter eller som jag gjort - i största allmänhet och att Hudiksvall blir en Fairtrade City i synnerhet. Just nu ligger förslaget om Glada Hudik på 9.e plats och när omröstningarna och önskningarna är avslutade kommer de 10 mest önskade förslagen att kontaktas av Fairtrade Sverige. Så passa på att rösta!
http://www.fairtrade.se/fairtradejul/onskningar/ovrigt/glada-hudik-ansoker-om-att-bli.htm


40 Fairtrade Cities i Sverige
Det finns 800 Fairtrade Cities i världen men bara 4 (Haparanda, Piteå, Avesta och Ludvika) i norra Sverige. Massor av stöd och hjälp för att driva Fairtrade City-frågan finns på http://www.fairtrade.se/cldoc/404.htm
Vi ger oss inte förrän alla Sveriges städer arbetar för schyssta villkor också för dem som tillverkar de varor vi konsumerar - för våra gemensamma skattepengar! Lycka till!!!


Vi vann Göra Skillnad-priset!
Göra Skillnad-priset utses en gång vart fjärde år på Lärarförbundets kongress. I kategorin individ utsågs vi globalkursledare som vinnare vilket känns otroligt hedervärt. Globalkursen är gratis för medlemmar i Lärarförbundet och tar bland annat upp frågor om Fairtrade och att Lärarförbundet är en Fair Union.

Motiveringen löd: ”De fokuserar globalt och handlar lokalt. Globalkursen har gjort skillnad för många – lärarna själva, Lärarförbundets avdelningar och barn och elever. Kursledarna har samlat lärare i hela landet runt konkret, internationellt arbete.”
Läs/lyssna:
Lärarförbundet:
http://www.lararforbundet.se/

Hudiksvalls Tidning:
http://helahalsingland.se/hudiksvall/1.2490259-hudiksvallsbo-tilldelades-lararpris

Radio Gävleborg:
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=60

Norran /Skellefteå:
http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article1106820.ece

Dalademokraten:
http://www.dalademokraten.se/sida/id/144591/

Norrbottenskuriren:
http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=5649033


Tack till er som röstade på oss!

Inga kommentarer: