Bromangymnasiet kommer att delta, såsom Forsa Folkhögskola och samarbete är inlett med kyrkor, restauranger och caféer i centrala Hudiksvall. I butikerna Hemköp, LIDL, 2 Gröna Bönor och COOP Extra kommer det att anordnas provsmakning av Rättvisemärkt-certifierade produkter och på Hudiksvalls Biblioteket kommer att finnas en utställning om olika typer av produktmärkningar. 20 oktober kan alla som vill delta i den stora fikarasten Nordic Fairtrade Challenge där man bor, studerar eller arbetar. Rättvisemärkts hemsida tar emot anmälningar. http://se.fairtradechallenge.org/index.php?3


Kommunstyrelsen i Hudiksvall har tidigare i år uppdragit de olika nämnderna att ställa etiska krav i sina inköp i enlighet med kraven för en Fairtrade City diplomering. Kommunchefen har nyligen utsett kostchef Katarina Niemi till ansvarig tjänsteman för frågan i Hudiksvalls kommun. 
Till det öppna mötet den 21 oktober kommer kommunpolitiker, handlare, representanter för Rättvisemärkts medlemsorganisationer och övriga intresserade att inbjudas.
Helena Markstedt tillträdde som generalsekreterare i föreningen för Rättvisemärkt i september 2008. Hennes ambition är att vi i Sverige ska bli bäst i världen på att köpa Rättvisemärkt.
- Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Förra året ökade svenskarnas konsumtion av Rättvisemärkt med 65 procent. Det betyder mycket för att odlare och anställda i utvecklingsländer ska få bättre villkor. Men vi kan göra ännu mer! Tänk om alla Sveriges kommuner köpte Rättvisemärkt kaffe, te och bananer. Det skulle göra stor skillnad. Det är glädjande att Hudiksvall påbörjat sitt arbete i den frågan, säger Helena Markstedt
1 kommentar:
Där är ju min hand!:O
Skicka en kommentar