torsdag 4 december 2008

En hjärtlig dag


Hela torsdagen var fylld med handedning av en underbar Björn från Gävle Dala. En annan underbar människa som gör skillnad är min vän Sanna som i helgen skall stå på köpcentret Fyren i Hudiksvall och sälja vänskapshjärtan tillsammans med Ingrid från Indahjälpen. Indahjälpen startades strax efter tsunamikatastrofen de 26 december 2004.

Syftet med Indahjälpen är att ge direkthjälp till drabbade barn och unga kvinnor i Khao Lak-området i Thailand. Indahjälpen har fått sitt namn efter smyckestillverkaren inda design, grundat 2003 av Linda Gudmundsson. Linda omkom i tsunamin utanför Khao Lak tillsammans med sin dotter Mira och sin pappa Göran. Lindas designade smycken kommer att fortsätta tillverkas och utvecklas av hennes familj och säljas till förmån för indahjälpen.

Förutom smycken och hjärtan som de säljer går det även att sätta in ett frivilligt bidrag. Indahjälpen lovar och ombesörjer att rätt personer får ta del av samtliga bidrag och detta redovisas under rubriken Indahjälpens insatser på Indahjälpens hemsida http://www.indahjalpen.se/ Max och Martin ler nog i sin himmel när de ser mamma Sanna stödja detta behjärtansvärda projekt.

Själv kommer jag att vara på Schysst jul i Stockholm där det säljs massor av julklappar som är tillverkade med respekt för mänskliga rättigheter! http://www.schysstjul.se/
Konsumera klokare så gör du också skillnad!