fredag 12 december 2008

Sprid ljus!

Idag lyste ett fantastiskt sken över Hudiksvall. Både från
himlen och från människorna. En del sken lite mer än andra,
Skolbyns alla barn och elever till exempel. Och deras musikfröken Helen som ställt samman luciaprogrammet. Och alla de andra lärarna som dagligen skiner för att våra barn skall kunna lära sig nya spännade saker att bära med sig ut i livet. Och föräldrarna som stöttar, manar, tröstar och gör sitt bästa för att finnas tillhands. Alla har del i att ljuset brinner i människors hjärtan.

Mamma kör runt med stadens luciatåg och genom LIONS får några behövande därför ekonomiskt stöd, vilket luciatåget bidrar till när de sprider ljus i väntans tid. http://www.hudiksvall.se/templates/Page____672.aspx

Kanske är det extra viktigt så här i juletid att vi bryr oss
om varandra. Samtidigt som det ibland känns som om de ensamma blir ännu mer ensamma när det är jul och helg...
singlar, ensamföräldrar, änklingar, sjuka, gamla och uteliggare för att nämna några.

Fortfarande lever mer än 1 miljard människor i världen på mindre än 1 dollar om dagen. (eller 1,25 som numera nämns) Samtidigt finns uppgifter på att Irakkriget kostar USA 200 miljoner dollar per dag. MILLIONER DOLLAR!! Och i Sverige ökar antalet fattiga. "- Det är ett mycket större tryck i år. Fattigdomen har ökat förfärligt, säger prästen Margareta Carlenius."
http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4283888

Tänd ett ljus i ditt fönster eller gör en insats för någon som behöver. Allra helst utan att personen i fråga vet om att det är du som gjort det. Sprid ljuset och låt det inte slockna! På ett eller annat sätt!

Inga kommentarer: